Social Media, hur svårt kan det vara?

okey! ärligt, så svårt är det inte.. spenderat två timmar på att försöka förklara social media för företagsledningen. Vad det finns för fördelar, hur man använder det, vem som använder det, varför man använder det.. inget verkade välkommet.
Försökt lyfta fram social media som ett marknadsföringsverktyg. Ett nytt sätt att höras och synas, att kunna kommunicera med kunden, leverantören, partnern, konkurrenten. Vinna marknadsandelar på google gör man inte genom att sitta och stagnera.
Självklart finns det alltid en rädsla för det okända, men för det behöver man väl inte helt sakna överlevnads instinkt i en konkurrenskraftig bransch? Industrisamhällets och partipolitikens ”en-vägs kommunikations era” är över sedan drygt 10 år tillbaka..
E-post uppfanns redan 1953. I Sverige har vi haft reguljära tv-sändningar sedan 1964, pratat i mobiltelefon från 1981, Vi gick online med tele2 som första internet-leverantör 1994, Googlade första gången 1996, samma år som Lunarstorms föregångare Stajl Plejs Community(Europas första sociala nätverk) grundades, 1999 kom msn messenger och vi började chatta, Vi har haft 3G i hela Europa från 2002, 2004 startade Facebook och 2006 kunde vem som helst registrera sig, Idag finns det över 300 miljoner aktiva användare, 2006 startade också Twitter, ett från början sms-baserat socialt nätverk som idag har blivit ett kommunikations medium vars inverkan på samhället (speciellt i händelse av krig och katastrofer) endast kan jämföras med introduktionen av telefonen och tv’n, 2009 släppte google sitt nya kommunikations och kollaborations verktyg Wave.

Förstår inte varför folk är rädda för utveckling?

Annonser

2 Responses to “Social Media, hur svårt kan det vara?”


 1. 1 Erik Fors-Andrée 27 januari 2010 kl. 1:26

  Rädslan handlar nog om en mängd faktorer. Men överlag är det nog en rädsla för att förlora makt. Man vet innerst inne att världen har förändrats (även om man kanske försöker bortförklara det), men man kan inte själv hantera det. Alltså blir man rädd, för att andra genom att de kan det nya kommer att ta makt.

  Det är förstås ett kortsiktigt synsätt eftersom det på lite sikt alltid blir det nya som tar över det gamla. Men i praktiken är det ändå enskilda personer som ser till sig själva, 40/50-talister som hellre skulle ha maktbalansen orubbat de sista 5-10 åren innan pension.

  • 2 Patrik 27 januari 2010 kl. 13:31

   Ja du har nog tyvärr rätt där Erik, Dock är de mest 60-talister här så pensionen är kanske inte de enda de väntar på. Men visst, maktbalansen är nog viktig oavsett vilket årtionde man är född på.. Konstigt ändå, om vi nu förutsätter att människor i maktpositioner tar till sig ny teknik och nya synsätt så borde maktbalansen inte bli påverkad.. iof måste man ju engagera sig då… jobbigt.. ?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Twitter – Senaste tweets

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

RSS Spotify – Senast spelade

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Flickr - Senaste fotona

Kategori

Statistik

 • 12,023 Unika träffar
Annonser

%d bloggare gillar detta: