Precious

Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, eller som den kommit att kallas(främst i Sverige): Precious. Filmen är en adaption av novellen Push från 1996, skriven av författaren och poeten Sapphire. Filmen precis som novellen utspelas 1987, i Harlem, NYC och kretsar kring 16 år gamla Claireece ”Precious” Jones och hennes liv. ”Precious” är analfabet, extremt överviktig, uppvuxen i en dysfunktionell familj, fysiskt och psykiskt misshandlad av sin mor under hela sin uppväxt och dessutom utsatt för incest från sin far vilket lett till två graviditeter och två barn.

Vändningen kommer för ”Precious” när en lärare på hennes skola upptäcker att hon far illa och försöker hjälpa henne. En ny skola och inspirerad av sin nya ”mentor” börjar ”Precious” lära sig läsa. Men efter att hennes mamma medvetet skadar Abdul, hennes nyfödda son så lämnar hon familjen och utan att berätta för mycket så börjar hon stärkt av sina drömmar och hennes lärares hjälp nu ta hand om sin son samtidigt som hon försöker ta tag i och klara sig igenom sin utbildning.

”Life is hard. Life is short. Life is painful. Life is rich. Life is….Precious.”

”Precious” kommer öppna som första film på Stockholms Filmfestival-09, ett citat från filmfestivalens egen information om filmen bevittnar om hur hyllad och prisad ”Precious” redan blivit.
”Daniels flerfaldigt prisbelönta drama är ett knytnävsslag och ljus av hopp som inte lämnar någon oberörd – ett av årets absoluta måsten.” – Stockholms filmfestival/precious.

Precious visas imorgon den:
18/11 kl 18:00 och en biljett kostar 130 kr, på biograf: Skandia.

Filmen ska även visas den:
20/11 kl 21:00 Fullbokat
Biograf: Skandia.
Och den:
24/11 kl 18:30 Fullbokat
Biograf: Sture 1.

Men som ni kan se är det redan fullbokat. Om ni inte har möjlighet att se filmen på filmfestivalen de kommande dagarna men ändå vill se Precious på bio så får ni snällt vänta till den 29 Januari 2010 då den har sin egentliga Sverige-premiär.

Annonser

2 Responses to “Precious”


  1. 1 Miré 18 november 2009 kl. 18:53

    Denna här filmen längtar jag efter! Har dock inte läst boken men känner några som har och säger att den är riktigt bra. Såg även på ”efter 10” en liten snutt av filmen och den verkar vara galet bra !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Twitter – Senaste tweets

RSS Spotify – Senast spelade

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Flickr - Senaste fotona

Kategori

Statistik

  • 12,017 Unika träffar
Annonser

%d bloggare gillar detta: