9 Bra? saker med att vara gravid.

Mhm, idag är det alltså torsdag! åååh ni fattar inte! snart snart snart om 8h & 15 min så får jag sluta för dagen och gå hem, hem och träffa Ana<3

Satt precis och läste tidningen nu på morgonen, passade på att äta lite frukost och dricka en kopp kaffe och fick se den här artikeln. Måste erkänna att jag vart lite varm och började längta lite efter bebisar när jag läst den. Även om de kanske inte hade varit så lägligt med barn just nu så hoppas man ju på framtiden.

Lista från Alltombarn.se – 9 bästa sakerna med graviditeten.

1. Du kan sluta vikthetsa. Det är faktiskt meningen att du ska gå upp i vikt så göm stuprörsjeansen längst bak i garderoben.

2. Det är meningen att du ska vila. Din kropp får jobba hårt nu när den är i full färd med att skapa ett helt nytt litet liv. ”När du är gravid ökar mängden vatten i din kropp med 50 procent och din blodvolym ökar med 40 procent. Att bära runt på all den extra vätskan kan göra dig trött”, säger läkaren Jill Maura Rabin. ”Du blir också trött eftersom gravida alltid är lite anemiska.” Så luta dig tillbaka i soffan med gott samvete och släng på ditt favoritprogram på teven.

3. Kompletta främlingar tittar på dig. Gravidhormonerna kan visserligen göra att dina känslor åker bergochdalbana, men det finns ingenting som slår förväntningarna på vad som komma skall. När din mage blir större märker du dessutom att främlingar på stan tittar på dig med något mjukt i blicken, vilket du antagligen inte är van vid annars. När någon du inte känner fyrar av ett stort leende mot dig är det svårt att inte le själv.

4. Du får VIP-behandling. Många människor (inte alla, tyvärr) rullar ut röda mattan när de stöter på gravida kvinnor. Folk lämnar plats åt dig på bussen eller tunnelbanan, de låter dig gå före i toalettkön eftersom de kommer ihåg hur kissnödig man kan känna sig. Folk erbjuder sig att bära tunga matkassar åt dig och håller upp dörrar.

5. Din hy kan förbättras. Medan vissa kvinnor drabbas av akneutbrott så upplever andra att deras hy plötsligt får en helt ny lyster. Dermatologen Ranella Hirsch menar att det kan förklaras av den ökade blodvolymen vilket förbättrar blodcirkulationen.

6. Dina bröst blir större. För de av oss med A- och B-kupor kan det kännas som att vi är på studiebesök i de storbystades värld. Och många av oss älskar det.

7. Du har en bra hårdag varje dag. På grund av graviditetshormonerna växer både hår och naglar fortare. Eftersom du tappar mindre hår under graviditeten upplevs håret som tjockare. Har du haft bräckliga, mjuka naglar tidigare blir de starkare när du är gravid.

8. Sexlivet kan bli bättre. Sexlusten hos gravida kan variera, men enligt en amerikansk enkätundersökning upplever en tredjedel att deras sexlust ökar. En orsak är det ökade blodflödet i underlivet.

9. Du bär på en hemlighet. Det finns kanske ingenting mer spännande än att gå runt, innan det syns på dig att du är gravid, och veta att du bär på en annan människa.

Ska man bli gravid kanske?

Annonser

3 Responses to “9 Bra? saker med att vara gravid.”


 1. 1 Ana 12 november 2009 kl. 9:22

  Okej då jag erkänner, listan va gullig, haha och du vet vad jag sagt, LÄTT att man tar fördel av sin graviditet när det väl händer, haha 😀
  Och btw, FYFAN vilken huvudvärk jag fick sen, det va helt sjukt, fast nu mår jag suuuuperbra igen 🙂

 2. 2 Patrik 12 november 2009 kl. 9:44

  trodde nästan du skulle tycka det<3
  Naaw, skönt att du mår bra igen.. tänk dig! om 8h. ses vi äntligen igen<3

 3. 3 Julian 12 november 2009 kl. 15:50

  Hahaha, fett nice, make me pregnant ;DDDDDDD


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Twitter – Senaste tweets

RSS Spotify – Senast spelade

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Flickr - Senaste fotona

Kategori

Statistik

 • 12,007 Unika träffar
Annonser

%d bloggare gillar detta: