Ana Bakra Israel

DN.se Krisen mellan Israel och Turkiet förvärras – Publicerat 2009-10-17 21:44

19/10-09
Ana bakra Israel, Jag hatar Israel på arabiska, bra och kunna. I Turkiet visas just nu på en av Turkiets statliga TV-kanaler TRT-1 serien ”Ayrılık”, vilket är turkiska för ”avsked” och handlar om Israels förtyck och ockupation av Gaza. Serien har upprört otaliga i Israel då serien ”avsked” mest liknar en splatter-film med Israeliska soldater som massakrerar flyende Palestinier och ”arkebuserar barn”-DN.se.

Efter att det tidigare funnits en allians mellan Israel och Turkiet med bland annat ett stort underrättelsetjänsts-samarbete länderna, samt Israels upprustning och modernisering av Turkiets militära styrkor. Så har nu den alliansen stagnerat till ett munhuggande och Turkiets Premiärminister Recep Tayep Erdogan anklagar Israels auktioner i Gaza för folkmord och förklarat att ”Israel inte var välkommet till en planerad Nato-manöver ”därför att vårt folk kräver detta”.”
Från Israels sida har man på regeringsnivå försökt att tona ner hela händelsen, men Judiska organisationer världen över har höjt röst och anklagar i sin tur Turkiet och dess regering för att uppmana till mot judar som vistas eller lever i Turkiet, på grund av Turkiska regeringens ovilja att fördömma eller stoppa sändningarna av serien.

Självklart har USA ett finger med i spelet här och försöker mildra relationen mellan Israel och Turkiet, Främst på grund av ”deras intressen i kampen mot Irans Kärnvapen”.

Så vad tycker jag då om det här? Ana bakra Israel! Oavsett vad Turkiska regeringen har för agenda så gör det helt klart rätt i att inte avbryta visningen av serien, vad som pågår i i Gaza måste ses och höras av alla. Om serien överdriver i intensitet så betvivlar jag starkt att själva händelserna i serien är på något sätt överdrivna och tyvärr är nog större delen av vad som visas i serien också på ett eller annat sätt verklighetsbaserat.

Annonser

0 Responses to “Ana Bakra Israel”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Twitter – Senaste tweets

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

RSS Spotify – Senast spelade

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Flickr - Senaste fotona

Kategori

Statistik

  • 12,023 Unika träffar
Annonser

%d bloggare gillar detta: